Metrotegels

Metrotegels

Metrotegels zijn razend populair. Ze danken hun naam aan de Franse metro. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de metrohallen. Het bijzondere ontwerp van metrotegels zorgt voor een goede lichtverspreiding in donkere tunnels. Vanuit de metro zagen we de metrotegels al snel terug komen op verschillende, openbare locaties. Dit vanwege de hygiëne van de tegel. Nu zijn ze in onze huizen terug te vinden. De metrotegels zijn niet meer weg te denken uit moderne woningen.


Wat zijn metrotegels?

Gaat er niet zo snel een belletje rinkelen? De metrotegel is een kleine, rechthoekige tegel. Ze worden gebakken uit klei met een glanzende glazuurlaag. De keramische tegels hebben een afmeting van 10 x 20 cm en zijn te herkennen aan de schuine randen. Het fijne van metrotegels is dat ze overal mooi bij staan. Moderne, landelijke of retro woningen, de tegel past altijd. Vaak is de metrotegel terug te vinden in de keuken of badkamer. Ook heel stoer, plaats de metrotegels op de wand van het toilet.


Voordelen van metrotegels

De populariteit van metrotegels is mede te danken aan de vele voordelen. Het is een van de makkelijkste tegels om te plaatsen en onderhouden. Wat zijn de voordelen van metrotegels?

Past in iedere ruimte

Weinig tot geen slijtage

In verschillende kleuren verkrijgbaar

Hittebestendig

Onderhoudsvrij

Eenvoudig schoon te maken


Metrotegels vergen geen onderhoud

De metrotegels zijn onderhoudsvrij. Ideaal, zodra de tegels zijn geplaatst hoeft u er niet meer naar om te kijken. Een verdere behandeling van de glazuurlaag is ook niet nodig. Het schoonmaken van de tegels is zo gedaan. Het maakt niet veel uit wat voor schoonmaakmiddel u gebruikt. De tegels kunnen bijna overal tegen.


Voegen van de tegels

De metrotegels staan bekend om het gebruiksgemak. Online kom je vaak de vraag tegen of voegen wel nodig is. Het antwoord is simpel: alle tegels moeten gevoegd worden. Metrotegels dus ook. Zonder voeg kan er vuil tussen de tegels terecht komen. Dit krijgt u er niet meer tussenuit. Tegels zonder voegen zijn niet waterdicht. Dit geeft vochtproblemen. Wilt u graag een tegelwand zonder voegen? Breng in dit geval een smalle voeg aan. Met een voeg van 2 tot 3 mm lijkt het alsof de tegels op elkaar aansluiten.


Verschillende stijlen

Met metrotegels kunt u allerlei stijlen creëren in uw woning. U kunt de tegels recht onder elkaar plaatsen, u kunt ook kiezen voor een visgraatpatroon. De kleur van de tegel voegt ook veel toe aan de sfeer van een ruimte. Daarbij kunt u de kleur van de voeg bepalen. Zwarte tegels worden vaak gecombineerd met een witte voeg voor een mooi contrast. Een witte tegel met een donkere voeg geeft een stoere, retro look.


Metrotegels van Afium

Bij Afium hebben we verschillende metrotegels op voorraad. U kunt kiezen uit 3 verschillende kleuren: wit, zwart en crème. De tegels van 10 x 20 cm hebben een dikte van 6 mm. De keramische wandtegels hebben een glanzend oppervlak. Ze zijn geschikt voor intensief gebruik. Niet alleen in woningen kunt u gebruik maken van deze tegel. Uw bedrijfsruimtes, restaurant of andere openbare ruimte knapt u eenvoudig op met de betaalbare tegels.


Ruim aanbod aan wandtegels

Ons assortiment biedt een ruime keuze aan wandtegels. Naast de metrotegels hebben we mozaïek wandtegelsnatuursteen tegelstrips en meer. Bekijk ons volledige aanbod en ontdek de mogelijkheden. De wandtegels hebben verschillende afmetingen, kleuren en looks. Bij Afium vindt u alles wat u nodig heeft voor een eigentijdse tegelwand.


Neem even contact met ons op!

Twijfelt u over uw keuze? Weet u niet goed welke kleur bij uw woning past of heeft u vragen over het plaatsen van de metrotegels? Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op. Onze deskundige adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. U kunt ons telefonisch bereiken: 010 - 786 0130. Vul ons contactformulier in met uw vraag of opmerkingen en u hoort spoedig van ons terug.

-28%

Metro Tegel / Wandtegel 10x20 Hoogglans Wit - Metrotegel

€ 13,95 /m² € 19,30
-17%

Metro Tegel / Wandtegel 10x20 Hoogglans Zwart - Metrotegel

€ 15,95 /m² € 19,30
-40%

Metropol Beige 80x80 / 40x80 | Halfglans Vloertegel Woonkamer

€ 48,99 /m² € 81,65
-40%

Metropol Grafito 80x80 / 40x80 | Halfglans Vloertegel Woonkamer

€ 48,99 /m² € 81,65
-40%

Metropol Gris 80x80 / 40x80 | Halfglans Vloertegel Woonkamer

€ 48,99 /m² € 81,65
-40%

Metropol Negro 80x80 / 40x80 | Halfglans Vloertegel Woonkamer

€ 48,99 /m² € 81,65
Weergeven 1 t/m 7 van in totaal 7